Cardano’nun Kökenleri



* O link do vídeo está no final desse post.
Saiba mais clicando em Robô IQ OPTION de AUTOMATIZAÇÃO de Lista de SINAIS
E conheça também sobre o Melhor Bot Para Opções Binárias 2022
Que tal um robo gratuito para IQ Option? Sistema Para IQ Option Grátis


#ada #cardano #shelley
🔥Huobi borsasına kayıt olarak Cardano (ADA) satın al!

Bendeniz bir projeyi araştırırken seçilen isimleri, kullanılan terimleri oldukça önemserim. Çünkü bu durum projenin daha iyi anlaşılmasına, felsefesinin idrak edilebilmesine imkân tanır. Sitemizde yayınlanan diğer proje videolarında da bunu görebilirsiniz.

Cardano projesinde de kimi uygulama ve aşamaları temsil eden isimler özenle seçilmiş. Bunlar bilim, sanat ve edebiyat dünyasından sembol isimler.

Örneğin “Cardano” ismi Gerolamo Cardano’dan geliyor. Kendisi İtalyan ve Rönesans Dönemi matematikçisi. Aynı zamanda fizikçi, astrolog, doktor, kimyager, filozof, kumarbaz ve satranç oyuncusu. Gördüğünüz üzere çok yönlü biri.

Eski ama çok değerli insanlar bu tür kişiler için “hezarfen” derlermiş. Sözcük anlamı bin fenli-bin ilimli olan hezarfen “çok farklı disiplinlerde engin bilgiye sahip kişi” demek.

Gerolamo Cardano yaşamı boyunca 200’den fazla bilimsel eser yazmış ve Rönesans sırasında matematiksel olasılık alanındaki kilit figürlerden biri olmayı başarmış.

Çok esnek, birlikte çalışabilir, programlanabilir ve matematiksel kanıtlar ile oyun teorisine dayanan, üstelik titiz bilimsel yöntemler de kullanan bir kripto para projesi için Cardano adının oldukça uygun olduğunu söyleyebiliriz.

ADA veya Türkçe söylenişiyle ADA ismi, asıl adı Augusta ADA Byron olan, yaygın olarak ADA Lovelace ismiyle bilinen İngiliz matematikçi ve yazardan gelmekte.

ADA’nın makine hakkındaki notları, bir bilgisayar tarafından işlenmek üzere yazılan ilk algoritmayı içerir. Bundan dolayı genel kanı bu hanımefendinin dünyanın ilk bilgisayar programcısı olduğudur.

ADA Lovelace’in çalışmaları olmadan, bugün bildiğimiz bilgisayarların var olmayacağı iddia edilebilir.

ADA’nın vizyonunu onurlandırmak için Cardano ekosisteminin yaratıcıları, hem projenin kripto parasına bizim ifade ettiğimiz şekliyle ADA ismini vermişler hem de 1 ADA’nın en küçük birimini Lovelace olarak adlandırmışlar, tıpkı 1 Bitcoin’in en küçük birimine Satoshi dendiği gibi.

Ouroboros, Cardano’daki konsensüs mekanizmasına verilen isim.
Ouroboros, kendi kuyruğunu yiyen bir yılanı veya ejderhayı gösteren bir sembol.
Eski Yunanca olan bu sözcük fikir birliği mekanizmasının döngüsel doğasını temsil ediyor.
Protokolde rastgeleliğin sağlandığı bir yöntem kullanılan ikinci versiyon Ouroboros Praos olarak adlandırılmış. Praos İbranicede “yumuşak, nazik, kibar” anlamlarına geliyor.

Üçüncü versiyona ise Ouroboros Genesis denmiş. Genesis de İbraniceden gelen bir sözcük ve “köken, baş nokta” anlamlarına geliyor.

Daedalus, Cardano projesinin cüzdanına verilen isim.

Yunan mitolojisinin becerikli zanaatkârı Daedalus mimar, heykeltıraş ve her türlü mekanik aracı yapan çok yönlü bir sanatçı.

Cardano projesinin roadmap’inin ilk aşaması Byron olarak adlandırılmış ve bu dönem “Kuruluş” olarak ifade edilmiş.

Cardano projesinin roadmap’inin ikinci aşaması Shelley olarak adlandırılmış ve bu dönem “Merkeziyetsizlik” olarak ifade edilmiş.

Cardano projesinin roadmap’inin üçüncü aşaması Goguen olarak adlandırılmış ve bu dönemin odak noktası “Akıllı Sözleşmeler” olarak belirlenmiş.

Cardano projesinin dördüncü aşaması için seçilen isim Basho. Dönemin öne çıkan özelliği ise “ölçekleme”.

Evet, Cardano projesinin her bir aşaması için belirlenen isimler ve bulabildiğim kadarıyla anlamları ve temsil ettikleri idealler bu şekilde.

Ekip gerçekten harika bir iş çıkarmış ve “bir proje nasıl ve ne kadar anlamlı olabilir” sorusuna level atlatmışlar. Bu titizlik, bilim, sanat ve edebiyata yapılan atıflar beni mestetti diyebilirim.

Sizlere “kripto piyasasının böyle de harika bir yönü varmış” dedirtip dinlerken ve izlerken güzel vakit geçirmenizi sağlayabildiysem ne mutlu bana…

👇 Faydalı bağlantılar 👇
► Kriptoda Web Sitesi:
► Gündem İçerkleri:
► Twitter Hesabı:
► Barış Kardeş’in Diğer İçerikleri:

🔥 Kriptoda.com hakkında 🔥
Kriptoda.com video, ses ve görsel medyaları bir arada kullanarak kripto paralar hakkında temel seviyeden ileri seviyeye rehber içerikleri barındıran bir web sitesidir. Kripto para ile ilgilenen kişilerin öncelikli başvuru kaynağı olmayı hedefler.

✘Yasal uyarı:
Bu kanalda yer alan hiçbir bilgi, yorum ve tavsiye yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. İçeriklerde anlatılanlar kişisel görüşleri yansıtmaktadır. Bu görüşler, çeşitli riskler içerebileceğinden yatırım tavsiyesi olarak görülmemelidir. Bilgiler bağımsız bir şekilde kullanıcılar tarafından doğrulanmalıdır. Sunulan bilgilere veya hizmetlere bağlı olarak ortaya çıkabilecek herhangi kayıp veya zarardan dolayı sorumluluk kabul edilmez.

Vídeo